Samarbetspartners

LiU Elitidrott LiTHe Vilse Idrottslyftet

Guldregn på Terräng-SM

Publicerad: 2013-11-01 - 10:21 av Albin Olausson

När Terräng-SM avgjordes i Falun fick två av LiTHe Syras löpare kliva högst upp på prispallen.

På SM representerar alla naturligtvis sina friidrottsförbunds-anslutna hemmaföreningar. Men Syra är ändå glada att se flertalet medlemmar deltaga och placera sig bra!

På herrarnas korta bana inledde Andreas Åhwall tungt och förlorade tätkänningen redan i första backen. Vid varvning såg alla medaljförhoppningar ut att vara spolerade då han passerade som åttonde man, 5 sekunder efter täten. Vår f.d. ordförande satte då det långa benet före, bet hårt och tungan och började plocka man för man. Vid foten på sista backen hade han hunnit ikapp ledande Adil Bouafif. "Arn" Åhwall gjorde processen gjort med Adil och helt plötsligt var han först över mållinjen! Extra roligt med tanke på Andreas i övrigt har haft ett ganska tungt löparår 2013.

Bakom Andreas gjorde även Richard Emilsson säsongens bästa insats och gick imål som 20:de man.

Andra guldet kom i klassen M22 där kassör Linus Rosdal, inspirerad av Andreas framgångar, var på jakt efter sin första SM-medalj. På den 8km långa distansen öppnade många väl friskt. Linus löpte dock klokt och avvaktande. På det sista varvet tryckte Linus på med det sparade krutet och passerade, liksom Andreas, man efter man tills han slutligen låg i ledning med en kilometer kvar. Sista kilometern blev en ända lång Eriksgata där Rosdal kunde dra ifrån till en 10sekunder stor seger.

Två som hade det kämpigare i M22 loppet var Albin Olausson och Gustav Milesson som placerade sig som 13:de respektive 15:de man.

På damernas korta och långa bana var Syra representerade av självaste ordförande Jelvegård. Sara trivdes inte riktigt på det lösa och sugande underlaget på Lugnets skidstadion, men gjorde stabila lopp och placerade sig som 28:a respektive 35:a.

En av LiTHe Syras grundare, den evige Fredrik Johansson (numera LiU-anställd tränare) visade återigen att elipsmaskin är vägen till framgång. Fredrik gick in som 10:a på korta och 13:de på långa banan.

Bilderna är hämtade från Löpning för Alla/Michael Grip.